MiniTranséquia 2021

Aquest any la Minitranséquia arriba a la seva 6ena edició i també ho volem celebrar!

Serà una Minitranséquia diferent, durarà del 7 al 31 de març.

Us proposarem uns reptes setmanals: Cada divendres trobareu una activitat penjada a la web!
Seran activitats diferents cada setmana, les podreu fer a casa, voltant per la vora de la Séquia, al Parc de l’Agulla o fent una volta pel vostre municipi.

Cada setmana hi haurà una temàtica diferent: Natura, Aigua, Història, Tècnica…. un munt de reptes per conèixer i resoldre!

I sobretot, envieu-nos fotos de tot el que descobriu! Ens interessa!

Els reptes de la Minitraséquia

Logo web Transéquia

 Setmana 1

Primer repte 05/03/2021

Tècnica

Antigament, la població feia servir l’enginy de les trompes d’aigua per traspassar aigua d’un lloc a un altre, per exemple, d’un canal com és la séquia a un hort per tal de regar-lo. Per aquest motiu, les sequiaires us ensenyem de forma casolana una simulació de com ho feien antigament a partir d’un experiment

Setmana 2

Segon repte 12/03/2021

Natura

El repte sobre la natura consisteix en crear una paleta de colors. Quan estigueu fent la Transéquia, heu d’observar el vostre entorn i anar buscant els elements de la natura que corresponguin als diferents colors de la paleta. Un cop tingueu elements naturals de tots els colors de la paleta, haureu de fer-li una foto. I, sobretot, ho heu de fer respectant l’entorn sense arrancar res ni fer-lo malbé.

Paleta colors -repte natura

Setmana 3

Tercer repte 19/03/2021

Aigua

Fa molts i molts anys, l’aigua no podia arribar a Manresa a causa de la sequera, per això es va construir la Séquia. Experimentarem amb aquest element tant important, però… recordeu! No la podem malgastar!

Els nostres reptes son 4 petits experiments relacionats amb l’aigua, així doncs tots la inclouen. En aquests mateixos experiments hi ha diferents nivells de dificultat per tal que els nens i nenes de la casa els puguin fer.

 

Setmana 4 Repte final

Últim repte 26/03/2021

Història

Aquest quart repte anirà relacionat amb la història de la Transéquia, i el seu objectiu és que trobeu 3 fites durant el recorregut.

Cada fita té relació amb un personatge històric de la Transéquia i estaran amagats. D’aquesta manera els podreu conèixer una mica més.

Els trobareu tots?

Més informació del repte d’història 

Recordem les Minitranséquies d’altres anys… 

Storytime by Kids&Us

StoryTime by Kids&Us

No podia faltar una història a través de diferents personatges i cançons per a que els nens puguin gaudir d’un espectacle en anglès.

Tallers i activitats de tota mena

Tallers i activitats de tota mena

Hi trobaveu activitats de tota mena: manualitats, gimcanes, maquillatge, cuina, cotxes de rally i de cursa, jocs…

Jocs i reptes IDM2020

Jocs i reptes

Laberints i triangles màgics, en motiu del dia internacional de les matemàtiques, amb la col·laboració de la UPC Manresa i el Museu de Matemàtiques de Catalunya.

Animació familiar

Animació familiar

La companyia Ai Carai ens ha fet ballar i cantar, també ens ha explicat contes i hem gaudit de la seva bona companyia per tot l’espai de la Minitranséquia.

Lab 0_6 sobre rodes

Lab 0_6 sobre rodes

Pels més petits, sempre hem comptat amb la col·laboració del Lab 0_6 de la FUB que ens han portat el seu Lab sobre rodes per jugar i experimentar!

Sorteig

Sorteig

I tots aquells que han volgut, omplint una butlleta, han participat en el sorteig de productes dels nostres col·laboradors.

El blog de la MINI

Les activitats de la MINI

Les activitats de la MINI

Aquest any la Minitranséquia arriba  a la seva 6ena edició i també es farà, però totalment online, del 7 al 31  de març.   Enguany, gràcies a la col·laboració amb l’IES Guillem Catà de Manresa, cada divendres s’hi publicarà un repte per als més petits de casa.  Seran...

La Transéquia amb els més petits

La Transéquia amb els més petits

La miniTransèquia celebra aquest any la seva 6a edició. Després de l’èxit de les edicions passades, la miniTransèquia es reafirma amb un maremàgnum d’activitats pels més xics. Aquest any serà online, però normalment estava situada al Parc de l’Agulla, al costat de la...

Un grapat d’activitats al teu abast

Un grapat d’activitats al teu abast

Sense cap dubte, el parc de l’Agulla és el lloc ideal per a la MiniTransèquia. I l’indret concret on la celebrarem, just al costat de la renovada zona de jocs (amb innovadors aparells per a totes les edats), ja és immillorable. Però, a més de l’entorn, el parc de...

Organitza

Col·labora

  

© 2010 Parc de la Sèquia · Tots els drets reservats |Telf:93 877 22 31| info@parcdelasequia.cat