Els valors de la Transéquia

La Transéquia és un esdeveniment amb una llarga trajectòria en el nostre territori. En els 35 anys que fa que s’organitza, ha estat liderada per diferents persones i cada una d’elles hi ha deixat la seva empremta convertint-la en la festa que és actualment.

Però la Transéquia va més enllà d’una simple festa. Per a la gent del nostre territori, és un símbol. Tots, de més petits o de més grans, hi hem participat en alguna ocasió i l’hem posat d’exemple, i hi hem convidat als amics de fora per ensenyar-los la bellesa, la capacitat d’organització i de mobilització del nostre territori.

És molt important que un esdeveniment d’aquestes característiques fomenti i treballi certs valors. La Transéquia aglutina diferents valors, i s’associa a l’esport, al contacte a la natura i al territori. A la vegada, és un projecte que des de fa uns anys esmerça molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. El voluntariat també és un valor clau del projecte, sense l’altruisme de més de 300 persones que hi col·laboren, això no seria possible. I des de fa un parell d’any, també hi treballem la solidaritat. La Transéquia fa d’altaveu de projectes del territori i convida als seus participants a conèixer-lo i a contribuir-hi.

Esport

L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable, la Transéquia vol fomentar també aquest aspecte oferint diferents tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant. La Transéquia a més vol ser inclusiva i per això a les rutes a peu, corrent i en bicicleta s’hi suma la modalitat de handbike. Les dues darreres modalitats, però, enguany no seran possibles.

Natura i territori

En els seus 25 kilòmetres de recorregut, la Séquia passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix un indret ja de per sí amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic únic, i és que la Séquia transcorre per les terres del Geoparc Unesco de la Catalunya Central, i durant el seu recorregut es poden veure elements geològics de gran valor.

Sostenibilitat i medi ambient

Esmercem molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. Som conscients que el nostre esdeveniment genera una tona de residus i gràcies a tots aquests esforços l’any passat vàrem ser capaços de reciclar-los al 100%. Fem de la sostenibilitat un dels valors del projecte i la voluntat és seguir treballant en aquesta línia.

Voluntariat

Un dels valors de la Transéquia és el voluntariat, on cada any prop de 300 voluntaris fan possible la festa participant en els avituallaments, en la logística, a la minitranséquia o bé fent tasques de suport. Agraïm profundament els voluntaris any rere any participen amb l’esdeveniment i animem a tothom qui s’hi vulgui sumar a fer una mica més gran la Transéquia.

Solidaritat

La COVID-19 ha generat un impacte enorme en diferents àmbits de la societat, amb especial incidència en el de la salut. Per això, enguany, els beneficis de la Transéquia es destinaran a la creació, juntament amb la Fundació Althaia, d’un ajut destinat al finançament de projectes de recerca científica mèdica sobre la Covid-19 per a professionals de la Fundació Althaia i Sant Andreu Salut.   

La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, amb la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut, han acordat engegar aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu d’avançar en la recerca de la malaltia i les seves seqüeles. 

 L’ajut es dotarà en un 50% amb els diners recollits a la Transèquia i en l’altre 50% amb fons propis de la Fundació Althaia.  La convocatòria serà de caràcter intern i es prioritzaran els projectes liderats per professionals d’Althaia, que incloguin també professionals de la Fundació Sant Andreu Salut.   

 La convocatòria vol posar en valor la recerca que es fa en el territori, posar en valor i contribuir a la retenció del talent científic que tenim i beneficiar directament a la població més propera. El projecte guanyador el decidirà un jurat format per dos membres de la Fundació Althaia, dos de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i un membre de la Fundació Sant Andreu Salut.

 

 

Fundació Althaia

Althaia com a beneficiari de l'edició d'enguany de la Transéquia

 

Fundació Sant Andreu Salut

 

Sant Andreu Salut com a beneficiari de l'edició d'enguany de la Transéquia

Vies de contacte

Telèfon 93 877 22 31

Posa't en contacte amb nosaltres

La Transéquia està organitzada pel Parc de la Séquia i pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals